tirsdag 23. oktober 2012

Ø4.02 I dybden på et måleverktøy

http://statcounter.com/


StatCounter kan brukes gratis. Det overvåker og måler nettstedstrafikk i sanntid. De har en kundebase på 3 millioner nettsteder. Selskapet ble opprettet i 1999 av en 16-åring som fortsatt er selskapets CEO.

Installasjonsprosessen er enkel - man legger til et par linjer med kode på nettstedet man ønsker å måle. Det var litt kronglete å finne frem til hvor man kunne legge til koden i Blogger (takk Google). Som tillegg i koden kan man velge om man vil  ha med en "klassisk" teller for besøkende, som jeg har lagt til oppe til høyre for blogginnlegget. Guidene er litt utdaterte og ser ut som CEO'en har laget de selv, men fortsatt funksjonelle.

Slik ser den enkle besøksmålingen ut :






Funksjonalitet inkluderer :

  • Måling av mobile enheter (nytt: under arbeid)
  • Valg av måling av treff eller besøkere (ikke unike besøkere)
  • Forum, kunnskapsbase og support via mail (tickets).
  • En blokkeringscookie forhindrer at dine egne besøk på nettsidene dine blir logget av StatCounter - slik unngår du at statistikken blir påvirket av din egen aktivitet.

Det er en rekke instillinger (men ikke i nærheten av hva Google Analytics tilbyr) :


























Oppgradering koster følgende :



Oppgraderingen er størrelsen på logg som man kan se over.

StatsCounter : Ett i grunn veldig enkelt nettrafikk-analyseverktøy.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Google Analytics er overlegen
Google Analytics er brukt av 56.8% av alle nettsteder og har en markedsandel på 81.8% i  nettrafikk-analyseverktøy. Konkurrentene til Google Analytics rangerer mellom 5% til 0.1%. Riktignok bruker ikke 30% av nettstedene måleverktøyene som denne målingen overvåker.

Google tilbyr :
Det er ikke så vanskelig å forstå at flertallet bruker Google Analytics. Det er vanskelig å konkurrere mot gratis (og en merkevare som Google har).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar